Få den rette pris på brolægning

Skal du bruge en brolægger til lægning af fliser til terassen, gangstier eller indkørslen? Så er prisen selvfølgelig afgørende for hvilken brolægger, du går videre med.

Her på siden dykker vi ved i prisen på brolægning. Det kan hjælpe dig med at estimere hvor mange penge, du skal afsætte i budgettet til en brolægger. Og så giver det dig også lidt tips til brolægningen – du kan nemlig bruge indholdet her til at forhandle med brolæggeren, når I skal snakke om prisen for projektet.

Hvad koster en brolægger i timen?

Hvad koster en brolægger så i timen?

Svaret varierer, alt efter hvilken brolægger du får fat på. Men du kan godt regne med, at prisen for brolægning vil ligge inden for et interval mellem 200 kr. og 500 kr. i timen, ekskl. moms. – Vil du have mere konkrete priser, kan du prøve denne beregner, som giver dig en mere præcis pris på din brolæggeropgave.

Hvad brolæggeren tager i timepriser afhænger bl.a. af hvor i landet, du befinder dig. Typisk vil brolæggere, der bor tættere på hovedstadsområdet, tage en højere timepris end brolæggere, der findes i udkantsdanmark. Årsagen til dette er simpel: En brolægger i hovedstadsområdet skal nemlig dække større udgifter med sit arbejde.

En anden faktor, der også spiller ind på brolæggerens timepriser, er konkurrencen i lokalområdet. Hvis en brolægger konstant underbydes af konkurrenterne kan den pågældende brolægger også være nødsaget til at sænke sine priser for at få kunder. Hvis konkurrencen i lokalområdet er lav, så kan brolæggeren derimod tage mere for sit arbejde.

Pris på brolægning: Faktorer, der spiller ind

Vi har lige set på brolæggeres timepriser. Men faktum er også, at brolæggere sjældent arbejder med faste timepriser. Du vil oftere komme ud for, at en brolægger giver en fast pris pr. projekt.

At betale en brolægger en fast pris for et projekt er der både fordele og ulemper i for dig, der har brug for brolæggeren. Fordelen er, at du på forhånd ved hvad du kommer til at betale – og at brolæggeren påtager sig risikoen, hvis der skulle opstå uforudsete problemer under brolægningen. Ulempen er til gengæld, at du risikerer at betale en for høj timepris, hvis man omregner brolæggerens arbejde i pris pr. time.

Hvis du derimod får forhandlet dig frem til at betale brolæggeren en fast timepris for arbejdet ved du ikke hvad projektet kommer til at koste på forhånd. Hvis der opstår uventede situationer under brolægningen, som kræver ekstra tid, kommer du også til at betale ekstra for det. Til gengæld kommer du ikke til at betale brolæggeren for mere end den tid, brolæggeren rent faktisk bruger på dit projekt.

Hvilke materialer, der indgår i projektet, spiller også ind på den endelige pris. Foretrækker du dyrere fliser… ja, det kan du ikke undgå at se i den samlede pris. Du kan også vælge billigere fliser, og spare på materiale-posten.

Eksempler på priser

Vi kan tage et hurtigt eksempel på en pris på brolægning. For brolægning af almindelige betonfliser skal du regne med, at prisen vil være ca. 800 kr. pr. m2, alt betalt – både materialer, brolæggerens timepris og momsen.

Hvis du fx vil have lagt 80 m2 fliser i indkørslen vil den endelige pris på projektet altså være ca. 64.000 kr. inkl. moms.

Det er smart at spørge brolæggeren ind til en kvadratmeterpris. På den måde kan du hurtigt selv regne ud hvad et givent projekt af en vis størrelse vil komme til at koste dig.